Elconnect

/ GÖTH EL

Har du brug for ladeboks til el- eller hybrid-bil?

Vi klarer installationen for dig!

Vi tilbyder disse pakke-løsninger, der nemt kan tilpasses dit behov:

Fuld installation inkl. ladeboks, materialer og arbejdsløn

 

Installation af ladeboks, hvor der allerede er trukket kabel og …

Installation af ladeboks

Ni ud af ti opladninger foregår hjemme, hvor bilen oftest lader over flere timer i løbet af natten. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, at opladningen af din elbil giver en højere og længere belastning af boligens elinstallationer end fx ovnen og komfuret. Risikoen ved at bruge sine almindelige stikkontakter til opladning er, at forhøjede temperaturer kan påvirke installationen, så stikkontakten eller ledningerne i væggen ødelægges og i værste tilfælde bryder i brand. Du bør derfor få lavet en sikker installation til din ladeboks, der kan klare flere timers opladning.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du benytter en separat installation med egen sikringsgruppe og fejlstrømsafbryder. Og husk! – det er et krav at benytte en autoriseret elinstallatør til at udføre elarbejdet.

Batteriet i en elbil oplades ved hjælp af jævnstrøm (DC). For at din elbil kan lade, ensrettes den vekselstrøm (AC), der normalt er i stikkontakterne i dit hjem, ved hjælp af en indbygget ladeenhed i elbilen. Hvor hurtigt din elbil oplades, afhænger derfor af, hvor effektiv laderen er.

Hvilken ladeboks og hvilket stik?

Der findes desværre ikke en universel standard for stiktyper til opladning af elbiler. Der er mange udformninger og variationer af ladestik – vi kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket du skal bruge.

Overordnet set findes der to standard typer af opladere til elbiler i Danmark;

  • Type 1: Denne type elbil-ladestik er specificeret til at håndtere 120 V og 240 V, op til 80 A – også kaldet et yakazi-stik. Derudover understøtter type 1 effekter op til 19 kW. Type 1 ladestikket bruges bl.a. til følgende elbilmodeller: Nissan Leaf, Nissan EV200, Peugeot/ Citroën /Mitsubishi “trillinger”, Kia Soul EV, Ford Focus Electric.
  • Type 2: Denne type elbil-ladestik er specificeret til 500 V AC og 63 A, tre-fase eller 70 A, én-fase. Til forskel fra type1 stikket har type2 ladestikkene en mekanisk lås, som sikrer, at det ikke er muligt at fjerne ladekablet, selvom opladningen af din elbil er færdig. Type 2 stikket bruges af følgende elbilmodeller: Renault Zoe, SMART og Tesla.

Hvor bør ladeboksen placeres?

For at kunne oplade din elbil hjemme hos dig selv, skal du have installeret en ladeboks. Ladeboksen installeres på en væg i nærheden af, hvor din bil holder. Hermed er det muligt at lade din elbil, når du ikke bruger den – og så er du sikret, at der altid er strøm på elbilen, når du skal ud at køre.

Vi anbefaler, at du sætter din ladestander til din elbil et sted, hvor den er beskyttet mod vind og dårligt vejr, hvis muligt i carport eller garage.

Rounded icon with rounded border style

Modernize your rounded icon box with rounded border style. This is one of the best icon style for your WordPress site.

Easy Payment

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradise

User Review

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradise

Communication

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradise