Elconnect

/ GÖTH EL

Solceller er mere end nogensinde en god investering

De er en langsigtet investering, men har 25 års garanti. De anses for vedligeholdelsesfri og kan holde op til 50 år, hvilket gør dem til en bæredygtig investering. 

Tilbagebetalingstiden er typisk 6-12 år. 

Solen er en ubegrænset energi-ressource og solenergi er en CO2-neutral energiform, der altid aktivt bidrager til at mindske udledningen af drivhus-gasser.

Solens energi er med andre ord klimavenlig energi.

Vedligeholdelse af solcellerne er absolut minimal.

De er selvrensende, men i fald de er placeret så de alligevel er modtagelige for snavs, renses de blot med vand.

Solceller fungerer bedst, når de er placeret i områder med masser af sollys.

Hvis dit hjem er dækket af skygger eller har en dårlig orientering i forhold til solen, kan et solcelleanlæg måske ikke give tilstrækkelig strøm.

Det er vigtigt at have et solcelleanlæg, der passer til dit behov.

Hvis dit strømforbrug er højt, skal du måske installere et større anlæg for at dække dine behov

Udover at være en bæredygtig og miljøvenlig måde at producere elektricitet på, kan solcelleanlæg også øge værdien af dit hjem og give en mere stabil energikilde.

Det kan være en fordel at kombinere solcelleanlægget med en varmepumpe.
En varmepumpe fungerer ved at trække varmeenergi ud af omgivelserne og derefter overføre denne varme til dit hjem. Dette kræver elektricitet til at drive varmepumpen, og jo mere elektricitet den bruger, jo højere bliver din elregning.

Hvis du har et solcelleanlæg, kan du producere din egen elektricitet og dermed reducere din afhængighed af energiforsyningsselskabet. Hvis du producerer mere elektricitet, end du bruger, kan du endda sælge overskudsstrømmen tilbage til elnettet og tjene penge på det.

En anden fordel ved at have et solcelleanlæg, når du har en varmepumpe, er at solcellerne kan fungere som en form for aircondition om sommeren. Når solen skinner og det er varmt udenfor, kan solcellerne hjælpe med at producere strøm, som kan bruges til at køle dit hjem ved hjælp af varmepumpen.

Samlet set kan et solcelleanlæg være en god måde at reducere dine energiomkostninger og gøre dit hjem mere bæredygtigt, især når det bruges i kombination med en varmepumpe.

 

Ja, som privatperson kan du sælge overskudsstrøm fra dit solcelleanlæg tilbage til elnettet i Danmark. Dette kaldes også “nettoafregning” eller “tilbagelevering af elektricitet”.

Nettoafregning betyder, at den elektricitet, du producerer med dit solcelleanlæg, først bruges til at dække dit eget elforbrug. Hvis du producerer mere elektricitet, end du bruger, kan du sælge overskudsstrømmen tilbage til elnettet og modtage betaling fra dit elselskab.

I Danmark er nettoafregning til solcelleanlæg med en effekt på op til 6 kWp (kilowatt peak) blevet forlænget frem til udgangen af 2026. For anlæg med en større effekt er der en særlig tilskudsordning.

Det er dog vigtigt at bemærke, at nettoafregningssatserne og reglerne kan variere afhængigt af dit elselskab og din placering. Det er derfor en god idé at undersøge og læse vilkårene og betingelserne i din aftale med dit elselskab, før du beslutter dig for at sælge overskudsstrøm tilbage til elnettet.